reklama

Uzení

Uzení
K vlastnímu uzení použijeme dřevo listnáčů v podobě třísek, štěpky z něj, anebo pilin.
Obrázek je součástí článku:
Udírny a jejich podpálení

Udírny a jejich podpálení

Na tu jednoduchou věc, že prodloužit trvanlivost potravin lze například v kouři, přišli naši předci dávno, a tak se vedle sušení či nasolování (tam, kde o sůl nebyla nouze) stalo uzení nejběžnější konzervační metodou. Dnes vesměs neudíme z nezbytí, ale proto, že takto čerstvě připravené pochoutky jsou prostě nepřekonatelné, na což už přišli i vegetariáni.
reklama

reklama

Kontakty | e-mail: redakce@ceskykutil.cz

© 2007 - 2025 Český kutil.cz, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena. ISSN 1802-4270.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Český kutil, s.r.o. zakázáno.



© 2007 - 2025 Český kutil.cz, s.r.o. Všechna práva vyhrazena, ISSN 1802-4270. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Český kutil, s.r.o. zakázáno.
×