reklama

Jeřabiny

Jeřabiny
Jeřabiny můžeme zavařovat i v kombinaci s hruškami nebo s jablky, čímž kompoty získají zvláštní nenapodobitelnou příchuť.
Obrázek je součástí článku:
Jeřabiny

Jeřabiny

Jasně zářící červeň jeřabin jakoby přivolává blížící se podzim. Dozrávají na konci léta a jejich malvičky kromě okrasy obsahují i velké množství vitamínů, nejvíce však vitamínu C, dvakrát víc než citrony. Plody jeřábu zmírňují bolesti kloubů, působí při revmatických chorobách a dně, léčí chřipku, cévní onemocnění, paradentózu, avitaminózu, pomáhají při dušnosti, zahlenění a zánětu průdušek. Svým složením účinných látek se blíží borůvce, též čistí ledviny, příznivě působí na žlučník a mají celkově protiinfekční účinek.
reklama

reklama

Kontakty | e-mail: redakce@ceskykutil.cz

© 2007 - 2025 Český kutil.cz, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena. ISSN 1802-4270.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Český kutil, s.r.o. zakázáno.



© 2007 - 2025 Český kutil.cz, s.r.o. Všechna práva vyhrazena, ISSN 1802-4270. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Český kutil, s.r.o. zakázáno.
×