reklama

Ostření nože

Ostření nože
Při ostření nožů jednou rukou ostřič přidržíme na desce stolu a druhou vedeme nůž vodicí štěrbinou. Pěti až deseti tahy nůž naostříme.
Obrázek je součástí článku:
Ostré nože a jak na to

Ostré nože a jak na to

Ostrý nůž je důležitý nejen z hlediska pohodlí. Takový nůž řeže lehce, např. při krájení cibule nebo měkčí zeleniny méně stříká šťáva a z měkkého chleba i syrového masa pohodlně ukrojíme i ty nejtenčí plátky. Kvalita je důležitá i kvůli bezpečnosti, protože na nůž, který řeže lehce, mnohem méně tlačíme a nestane se nám, že by nůž uklouzl a poranil nás.
reklama

reklama

Kontakty | e-mail: redakce@ceskykutil.cz

© 2007 - 2025 Český kutil.cz, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena. ISSN 1802-4270.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Český kutil, s.r.o. zakázáno.



© 2007 - 2025 Český kutil.cz, s.r.o. Všechna práva vyhrazena, ISSN 1802-4270. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Český kutil, s.r.o. zakázáno.
×