reklama

Ke sklizni se hodí pouze zdravé a vybarvené plody

Ke sklizni se hodí pouze zdravé a vybarvené plody
Ovoce sklízíme za suchého počasí. Při česání za deště se ovoce snadno kazí a snižuje se jeho trvanlivost. Češeme ručně, a už během sklizně jablka třídíme.
Obrázek je součástí článku:
Uskladněné ovoce je nutné pravidelně kontrolovat

Uskladněné ovoce je nutné pravidelně kontrolovat

Dobře uskladnit sklizené ovoce se každému pěstiteli nepodaří. Ne každý má vhodné podmínky a tak ovoce, které by mělo vydržet celou zimu, velmi brzy scvrkává, předčasně měkne a jeho charakteristické vlastnosti se ztrácejí. Ovoce by se mělo skladovat v dobře větratelných místnostech nebo sklepích se stejnoměrnou teplotou, bez pronikání přímého slunečního světla a vždy samostatně.


reklama

reklama

Kontakty | e-mail: redakce@ceskykutil.cz

© 2007 - 2025 Český kutil.cz, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena. ISSN 1802-4270.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Český kutil, s.r.o. zakázáno.



© 2007 - 2025 Český kutil.cz, s.r.o. Všechna práva vyhrazena, ISSN 1802-4270. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Český kutil, s.r.o. zakázáno.
×