
Internetový hobby receptář
Ke směsi přidejte nakrájený tvrdý sýr na malé kostičky.
Připravte si asi 8 vajec a rozšlehejte je ve velké sklenici či hrnku vidličkou.
Nakrájejte na jemno cibulku a zpěňte ji na másle do zlatova.
Plátky šunky nakrájejte na proužky a poté na kostičky a přidejte ke směsi na pánev.
Nakrájenou šunku přidejte na sýr a rovnoměrně ji rozprostřete na pánev.
Na směs opět přidejte rozšlehaná vejce. Při mírném plameni zvolna pečte do úplného ztuhnutí.
Na druhou vrstvu rozšlehaných vajec opět přidejte nakrájený sýr a šunku.
Nakrájejte si jarní zelenou cibulku na kolečka.
Cibulkou zasypte rovnoměrně celou omeletu.
Stěrkou opatrně odlepte okraje omelety od stěny pánve.
Poté přikryjte poklicí pánev a nechte omeletu pomalu péci.
Pokud na Velikonoce zdobíte kraslice, zbyde Vám spousta vajíček z vyfouknutých skořápek. Zde je tip, jak je zpracovat.
Pěkně naservírovaná omeleta vypadá krásně barevně.
Omeletou nazdobenou na talíři nepohrdne žádný host.
Většinou se stává, že jeden kousek omelety nikomu nestačí.
Ať přijdou přátelé či koledníci, ochutnají tuto omeletu jistě rádi.
Velikonoce Vás mohou inspirovat k výrobě korálkových náramků ve formě mini vajíček.
Ustřihněte si čtyři kusy alespoň šedesáticentimetrových voskovaných šňůrek a udělejte na konci jednoduchý uzel.
Na dvě šňůrky navlékněte korálek vajíčkovitého tvaru. My jsme použili peruánské korálky.
Za korálkem udělejte opět uzel, tentokrát na všech šňůrách, tak korálek zafixujete.