
Internetový hobby receptář
Podhoubí prorůstá substrátem nejlépe při teplotě 27 ºC, kdy prorůstání trvá asi 14 dnů. Při nižší teplotě je proces prorůstání mnohem pomalejší.
Pytel s naočkovaným substrátem umístíme do místnosti s teplotou nad 20 ºC. V této fázi nezáleží na tom, zda je v místnosti světlo či tma.
Vychladlou slámu nasypeme do prostorné nádoby a promícháme se sadbou.
Vyplatí se pro zvýšení kvality substrátu umístit pytel po vypuštění vody na jeden den do teplé místnosti.
Po asi 12 hodinách odstřihneme rohy a vodu z pytle necháme vytéct.
Řezanou čerstvou slámu napěchujeme do silného igelitového pytle a důkladně stlačíme.
Střídáním plodin na zahrádce zabráníte množení různých nemocí a škůdců.
Jsou i takové druhy zeleniny, které nesnesou přímé organické hnojení. Vypomůžeme si běžně dostupnými hnojivy.
Máte již delší dobu dobře uležený kompost? Pak jej zapracujte do půdy.
Na záhonech, které jste pohnojili chlévskou mrvou, můžete pěstovat zeleniny náročné na živiny.
Na záhonech, které jste pohnojili chlévskou mrvou, můžete pěstovat zeleniny náročné na živiny.
Pěstujeme-li několik let po sobě na záhonu stále stejnou zeleninu, zjistíme, že úroda je rok od roku horší.
Makramé je technika velmi populární v Jižní Americe. Nejznámější je asi díky náramkům přátelství, které nabízejí zjednodušenou verzi této techniky.
Dále postupujte stejně, pravou rukou uchopte oranžový provázek a pleťte červeným. Na každý druhý červený provázek navlékněte korálky.
Levou rukou uchopte první modrý provázek a oranžovým upleťte 2x uzel. Dokončete zbylé řady oranžové.
Levou rukou uchopte pořádně první modrý provázek a oranžovým upleťte 2x uzel. Dokončete zbylé řady oranžové.
Stejně opakujte všemi modrými provázky a dále na dalších 3 řadách červeného provázku.
Pravou rukou uchopte červený provázek a levou rukou modrým provázkem upleťte 2x uzel.
Nezapomeňte, že každý uzlík se plete dvakrát.
To stejné opakujte na každém oranžovém provázku. V tomto případě vždy držíte levou rukou oranžový provázek a pravou rukou pletete červeným.