reklama

Fotografie na puvodni.ceskykutil.cz - stránka 1692

Korpus věnce
Korpus věnce

Korpus věnce je vyroben ( smotán do kruhu ) z psího vína, které jsme ostříhali na zimu a tyto šlahouny jsme očistili od listí.

Kapesní nůž Remix Tactical
Kapesní nůž Remix Tactical

Kapesní nůž Remix Tactical s ostrou, 7,6 cm vroubkovanou čepelí využijete při pikniku, při cestování nebo stanování.

Sekera Hatchet Hero
Sekera Hatchet Hero

Sekera Survival Hatchet je vytvořena s tenkým profilem a jednolitou konstrukcí. Její velikost je ideální pro nošení v batohu.

Šroubovák z řady Gerber
Šroubovák z řady Gerber

Šroubovák z řady Gerber obsahuje čtyři nejpoužívanější koncovky šroubováků na otočné západce.

Čelová svítilna
Čelová svítilna

Svítilna drží na hlavě za pomoci elastického popruhu, na kterém je navíc schránka na náhradní baterii.

Nářadí pro řidiče
Nářadí pro řidiče

Každý má rád bílé Vánoce, ale bez správného nářadí může být sníh velkým problémem – zejména pro motoristy.

Stavba zahradní pece
Stavba zahradní pece

Správná pec musí mít komín a dobrý izolační plášť, zastřešení zase ochrání plášť pece a omítku před sněhem a vodou.

Rošt v peci pro zatopení
Rošt v peci pro zatopení

Vyrobil jsem si kovový rošt na který si narovnávám třísky a hraničku dřeva pro zatopení. Rošt potom vsunu do pece a pod hraničku může přijít vzduch.

Ohřev vody
Ohřev vody

Zbytkové teplo v peci využíváme na ohřev vody pro umytí nádobí po akci.

Teplota pece
Teplota pece

Teplota v peci je ještě druhý den ráno po pečení 80 – 100 C°. Potom stačí trochu přitopit a uvařit oběd.

Pečený chleba v peci
Pečený chleba v peci

Chleba připravujeme při teplotě 180 stupňů celsia. Je to všechno o experimentování a hledání optimálních postupů.

Uzavření pece dřevěnými dvířky
Uzavření pece dřevěnými dvířky

Ostatní pokrmy připravujeme při teplotě 180 stupňů celsia, opět se žhavými uhlíky v peci, nebo pec vymeteme a uzavřeme dřevěnými dvířky.

Upečená pizza v peci
Upečená pizza v peci

Pečící sezónu jsme zahájili v červnu pečením pizzy. Je to fakt paráda, od přípravy těsta až po vlastní pečení.

Pečení pizzy v peci
Pečení pizzy v peci

V peci při pečení zůstává malý plamen a žhavé uhlíky, takže skutečná teplota v peci bude kolem 400 stupňů.

Roztápění pece
Roztápění pece

Pec roztápíme na teploměrových 270 stupňů a v peci při pečení zůstává malý plamen a žhavé uhlíky, takže skutečná teplota v peci bude kolem 400 stupňů.

Roztopení pece
Roztopení pece

Roztopit pec pro přípravu pizzy trvá asi hodinu až hodinu a půl.

Finální povrch pece
Finální povrch pece

Nakonec jsem povrch pece a komína sjednotil venkovním štukem.

Tepelně izolační omítka
Tepelně izolační omítka

Tepelně izolační omítka se nedá nahodit zednickou lžící, protože to je jak pověstný „hrách na zeď“. Omítku jsem natáhl nerezovým hladítkem.

Omítnutí pece tepelně izolační omítkou
Omítnutí pece tepelně izolační omítkou

Pec byla třeba omítnout tepelně izolační omítkou. Vyrobil jsem ji opět z liaporu pojeného hydraulickým pojivem multibat a přidal jsem praný křemičitý písek.

Překrytí vaty další hliníkovou fólií
Překrytí vaty další hliníkovou fólií

Vatu jsem překryl další vrstvou hliníkové fólie a králičím pletivem ve funkci výztužné sítě pod omítku.

reklama

reklama

Kontakty | e-mail: redakce@ceskykutil.cz

© 2007 - 2025 Český kutil.cz, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena. ISSN 1802-4270.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Český kutil, s.r.o. zakázáno.



© 2007 - 2025 Český kutil.cz, s.r.o. Všechna práva vyhrazena, ISSN 1802-4270. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Český kutil, s.r.o. zakázáno.
×