Sekacka pro starsi zenu

Ahoj vsem, potrebuji koupit sekacku pro mou matku. Jedna se o sekani vetsi zahrady cca 2800m2 a jde jen o sekani rovnych ploch, takze bych rad benzinovou sekacku s pojezdem, aby pro ni sekani nebylo moc namahave ( idealne nejaka snadno manevrovatelna se starterem ). Dalsi funkcionality jako mulcovani nejsou treba. Narazil jsem na trikolovy model Hecht ktery by byl fajn z pohledu manevrovani po zahrade, kde je dost stromu, ale recenze na tuhle znacku jsou spis smisene a ja bych neco s cim nebude moc starosti s udrzbou. Uvazoval jsem konkretne nad VeGA 545 SXHE, pripadne GTM 460 SP1 SCH. Podelil by se nekdo o konkretni zkusenosti a pripadna doporuceni? Dekuji.

Odpovědi

Já mám doma docela velikou plochu, takže používám právě zahradní traktor. Resp. se jedná o zahradní minirider řady Solo. To už je dost peněz, ale za to se tak nenamůžu.

Ahoj, No já bych teda šel určitě do traktoru jak píší už předemnou :). Každopádně ať se rozhodneš jakkoliv u sekaček budeš hledět asi především na váhu, materiál a pojezd. U traktorů zase doporučuji snadné ovládání atd. :). Mrkni třeba sem https://www.arecenze.cz/sekacky/

Záleží na rozpočtu. Ale VeGA 46 HWXV je taková klasika pro nenáročné, na rovný povrch asi ideální, jen se obávám těch 2800 metrů čtverečních. To je celkem velká plocha a namáhavé to bude tak i tak. Další tipy například tady: http://www.rankito.cz/nejlepsi-benzinove-sekacky/ Na tyhle plochy už hodně lidí používá třeba i zahradní traktory.

myslím že klasické benzínová, nebo elektrická sekačka, nejaké odlehčená bohatě postačuje, Zkus mrknou to zeleneudoli, maji tam slušný výber

zkus se mrknout sem https://www.zeleneudoli.cz/benzinove-sekacky-x2s012448 mají hodně kousku, třeba najdeš to co by vyhovovalo.

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat