Renovácia záhradného plastového nábytku

Dobrý deň, mám biely plastový záhradný nábytok, je v dobrom stave, akurát je dosť zošednutý. Tak ma napadlo, či by som ho nemohla natrieť nejakou farbou, aby som ho mala do rezervy, keby k nám prišla väčšia návšteva. Len mám obavu, aby sa mi tá farba nezačala olupovať. Je to možné takto urobiť, keby som ho najprv jemne prebrúsila a odmastila a potom zafarbila? Poradíte mi či existuje nejaká kvalitná farba, alebo ho mám vyhodiť a kúpiť nový? Veľmi pekne ďakujem za vaše rady.

Odpovědi

plastový nábytek bych vyměnil za lepší, kravlitnější, třeba dřevený, nebo ratanový

není lepší koupit nový záhradní nábytek?

Zkusil bych tekutý písek, ale tohle je přesně věc, proč jsem nikdy nechtěl plast, ztrácí na vzhledu.

Dobrou zkušenost mám s tímhle https://www.bmshop.eu/p/cistic-na-plasty-400ml-nano-narazniky sice je to na plastové díly od auta, ale i na plastové židle, stoly to zafungovalo

Dobrý den, zkuste se podívat na nějaké čističe na zahradní nábytek, třeba by vám s renovací pomohli http://123market.cz/oleje-a-cistice-zahradniho-nabytku-240

Já už bych rovnou koupil nový a hlavně dřevěný, vždyť ten plastový nic nevydrží a hned jak vidíte mění barvu. Je spousta stránek na zahradní nábytek třeba tady http://www.mabyt.cz/235-dreveny-zahradni-nabytek/. Není to zas tak drahé a máte to dá se říct na furt..

Myslím, že už nemá význam skúšať rôzne čistiace prostriedky, ale využila by som skúsenosť Nikoly. Aký druh Balakrylu si použila, je určený na plast, a akú farbu, môžeš mi poradiť? Ďakujem. Na internete som našla rôzne farby určené aj na plast, ale neviem, ktorá by bola najvhodnejšia. Poraďte!

Pracuji ve firmě na plastová okna, u méně kvalitních plastů kde dojde k zašednutí to řešíme čističem na plasty. Co takhle se podívat po něčem podobném?

Plastový nábytek byl už nelesklý, umyla jsem ho a natřela Balakrylem. Je to už 3 roky a stále barva drží. Pěkný den. N.

Nikto mi neporadí, ani pán kutil Pepa?

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat