Fasádní barva

Dobrý den. Slyšel jsem, že lze byt vymalovat fasádní barvou. Je prý výhoda v tom, že znečištění zdí jde lépe odstranit a i v případě nebezpečí plísní prý tato barva nepouští vlhkost do zdiva, ale opačným směrem zdi mohou dýchat. Máte s tímto někdo zkušenost, či jaký je Váš názor?

Odpovědi

Prohlédněte si vzorníky na https://www.vzorniky.eu

Dobrý den, mám starší domek fasáda je stará 20 let , nastříkaná břizolitem. Vše je v pořádku akorát sháním nějaké informace . Potřebuji nátěr který ochrání zeď před poškrábáním od psů (od země po okna) + omyvatelnost. Děkuji za radu.

Ještě dodatek, mluvila jsem o akrylátových fasádních barvách

Ještě dodat, mluvila jsem o akrylátových fasádních barvách

Ahoj Romane,
přiznám se, že jsem tvůj nápad malovat fasádní barvou v interiéru už dávno konzultoval s kolegy z oboru. Není to úplně jednoduchá otázka. V době, kdy si každý může dělat, co chce je složité radit. Já jsem zastáncem interiérových barev a plísním se bránit dobrým větráním prostor, ve kterých by mohlo ke vzniku plísní docházet. Omyvatelnost stěn může být jistou výhodou. Chápu to hlavně v případě, kdy jsou doma malé dětia stane se, že stěnu počmárají nebo jinak zašpiní a to často i opakovaně. Velkou nevýhodou fasádní barvy je její náročnější překrytí interiérovou barvou, když se rozhodneš jí později pouřít na jižnanesenou fasádní. Ale ani to není neřešitelné. Každopádně se vyrábí i omyvatelné interiérové barvy. Jsou v jiné cenové relaci než barvy fasádní nebo klasické interiérové, ale je to varianta. Jak jsem psal, je to na tobě, čím si vymaluješ, nakonec je to tvůj dům nebo byt a ty se budeš muset rozhodnout.
Filip

dobry den fasadni barva ma prijit na fasadu a ne do interieru jestli by ste to daval v panelaku na panel je to i jedno panel nedycha ale na cihlove zdi to nedavejte barvy jako primalex a tak uzaviraji zdivo ktere nemuze dychat do bytu je nejlepsi vapno ktere dnes koupite jen ho rozmychate kdyz date do kuchyne nebo koupelny barvu tak se vam tam budou srazet pary a bude se vam tvorit plisen v rozich primalex atd vse uzavira nedoporucuju to s pozdravem www.zazp.wz.cz

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat