Domácí kino/promítání

Máte někdo zkušenosti s domácím promítáním, myslím projektor + plátno + zatemnění. Jde takové kino udělat v obýváku nebo na ně máte vyčleněnou místnost. Uvažujeme, že si ten luxus dopřejeme, vybíráme nějaký levnější projektor (asi z těchto http://www.projektory-lampy.cz/top-projektory-2015/ ) a rádi bychom investovali i do toho ostatního (zastínění, plátno, sedačka). Hledáme inspiraci, zkušenosti.

Odpovědi

Já doma domácí kino nemám, ale kámoš jo. Promítá to přímo na stěnu a není problém. Každopádně bych určitě zainvestoval do kvalitního projektoru. Kouknout se na nějaké testy a videa a vybrat si. Například je testovali tady https://avmania.e15.cz/7-full-hd-projektor-pro-domaci-kino-ve-srovnavacim-testu

Já si myslím, že když je dost prostoru tak je to možný i ve větším obýváku, ale chce to dostatečný odstup od plátna, aby nebolela hlava.

. user avatar m

Dobry den, my detem delame "letni kino" a projektor jsem si pujcoval z prace. Jednalo se o znackovy projektor za cenu cca 30k Kc. Pak jsem ale zmenil zamestnani a projektor najednou nebyl k dispozici a tak jsem se rozhodl koupit "cinu" Objednal jsem z dealextreme LED projektor UHAPPY, ale v nabidce je spousta "znacek" se stejnymi parametry, jen jinym napisem. Projektor nelze pouzit pres den za plneho svetla, ale vecer naprosta parada. Za cenu 2.5K + clo cca 700 mame projektor, se kterym jsme naprosto spokojeni a nemenili bychom. Pote co projektor dorazil, zkusmo jsem upravil dve smrkove tycky a zavesil jako platno prosteradlo. "prozatimne" to takhle pouzivame uz pul roku :-) ale synek ma ted novy pokojik s bilou stenou a taky parada.

Kolega má takové kino uděláno doma, má to přímo v obývacím pokoji, nemá ani plátno, ale projektorem si to pouští přímo na volnou bílou stěnu, funguje bez problémů. Projektor má nad oknem, takže snímá to stěna naproti okna.

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat