Kuželový štípač dřeva

Ahoj můžete mi prosím někdo poradit, jak spávně vyrobit kuželový štípač na dřevo? hlavně jeho el. zapojení. Děkuji

Odpovědi

Do ruční výroby bych asi nešel, je docela možné, že přijdete o ruce. Co bych Vám dopočuil je poohlédnout se tady https://www.ynaradi.cz/stipace-dreva Používám odtud horizontální štípačku a i suky to rozštípe v pohodě.

Se zapojením moc neporadím, ale samotný trn se nechá sehnat za rozumní peníz třeba tady: https://www.nejlevnejsinaradi.com/prislusenstvi-k-vrtani/ co jsem koukal, tak maj trny jak na elektomotor (můj případ) nebo na cirkulárku. To bude asi přímo na starší kolíbkovou, kdy se odklopí deska a našroubuje se přímo na hřídel. D.

Před roky, než jsem koupil jiný kotel jsem kuželem štípával dřevo na mnoho zim. A moje zkušenosti? Každopádně to chce dvě zásadní věci. Jednak ochranu motoru (elektrickou nebo prokluzem řemenů) a hlavně a na to apeluji především, zarážku proti protočení špalku. Je to nesmírně důležité, jelikož mě to kdysi málem utrhlo ruce. Motor 5 kw dělá divy. A spoléhat na svou reakci je hazard se zdravím. Mám cca 1 cm pod kuželem navařený kousek pásoviny vpředu zbroušené do břitu s vrchní stranou seřezanou stejně s úkosem kužele a je po problémech. Od té doby je všechno naprosto v pohodě i u sukáčů, až se člověk diví. Pokud potřebujete někdo poradit, tak se ozvěte.

Prosím, kde a za kolik se dá zakoupit kuželový štípač špalků dřeva. na cirkulárce mám kupovanou hřádel (zelená metal) s levým závitem 27 mm

mrkněte na video, je tam i planek http://www.youtube.com/watch?v=M0ioby6YjxE

Nový zůsob štípání palivového dřeva bez námahy. Při štípání dřeva štípacím kuželem je využita rotace kužele se speciálním závitem který v okamžiku rozpoltí špalek nebo poleno. Kužel se montuje na hřídel cirkulárky nebo elektromotoru popř. na jiný pohon.Motor připevníte na desku a štípete.Možno dodat na objednávku, samostatný kužel,rám nebo kužel s rámem. www.kubalek.prodejce.cz/stipac/

Jeslti ten štípač neumíš ani el. zapojit , tak ho radši ani nedělej nebo přijdeš o ruce ?!?! A jestli chceš poradit tak se ozvi na mail , pošlu ti foto .

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat