vlozkovani komina pro pripojeni plynoveho kotle?

Ahojky. Mam otazku. Vi nekdo jestli novy komin, postaveny sistemem sidle ( bohuzel nevym jak se to presne pise ) je nutne vlozkovat antikorem pro pripojeni plynoveho kotle. diky za odpoved

Odpovědi

kollik stoji připojení kotle s výměníkemke kominu konkretne vyvodu konce vyfrezovaní a vyvložkovaní a propojení s kotlem na plyn že v pripadě netopeni dřevem se to přepne na plyn a napojení radiatotu?

Pokud je zvolen správný typ komínu a nejsou na něm montážní chyby, vložkovat se nemusí. V případě pochybností doporučuji se obrátit přímo na výrobce, potřebné kontakty najdete na stránkách www.schiedel.cz

Pro připojení plynového kotle jsme vložkovali flexibilní hliníkovou rourou.Teploty jsou tam malé.
JABR

Systém Schiedel se skládá z komínové tvárnice s izolací nebo bez a vnitřní keramické vložky, která slouží pro odvod spalin, komín má i ve spodní části odvod kondenzátu.I základní provedení je universální pro všechny druhy paliva. Vložkování se používá při obnově starých komínů, což není váš případ. Pokud chcete vědět více zde je odkaz www.schiedel.cz.
Přecházíte-li z tuhých paliv na plynná a nebo se jedná o novou stavbu, budete ještě potřebovat revizní zprávu na komín v souladu s ČSN ČSN 73 4201:2008 a vyhláškou MV č. 111/1981 Sb. V každém případě by všechny úkony s tímo spojené, měli provádět tzv. oprávněné osoby, aby jste se nedostal do problémů ( např.při koloaudaci ) z hlediska stavebního zákona, potažmo podmínek požární bepečnosti staveb.

Problém není se stavenm komínu, ale vlhnutím zdiva - zplodiny z plyn. kotle obsahují značné množství vodní páry, která se v komíně srazí, nasaje do zdiva a následně někde udělá "mapu". Takže vložkovat ano, rozhoidně ano, a čím, to si nechte poradit kominíkem, existují na toí normy a na špatně vyvložkovaný komín nedostanete revizi.

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat