rovná střecha

Mám rovnou střechu pokrytou dlažbou aby se po ní dalo chodit,má však malý spád k okapu a dokonce krajní dlaždice se trochu zvedá a místo toho aby voda odtékala tak zůstává stát. Můžete mi někdo poradit co s tím ? Nechci to ale bourat. Není to velká plocha cca 12m2.

Odpovědi

po 36 letech jsme se rozhodli zateplit a položit moderní krytinu na klasickou IPU. Vyskytl se problém s hladkým povrchem plastu, kdy při prudším dešti v kombinaci s větrem se utvoří na střeše obvykle dvě řečiště a v místech okapové hrany proud vody \"přeskočí\" okapové žlaby. Dodavatel nad naší reklamací doposud jen hledá chyby někde jinde... Další problém je v místech napojení na sousední střechy, protože se jedná o společné střechy na řadové zástavbě a k dohodě o společném řešení rekonstrukce střech žel nedošlo... Dík za radu! Vena

Dobrý den, v tomto případě by asi bylo lepší vidět osobně oč se jedná. Pokud jde ale o radu vyplývající ze zkušeností tak všeobecně ploché střechy s malým spádem způsobují problémy obzvlášť pokud je pod dlažbou terč a pod ním živičná krytina, na které dle technických parametrů nesmí stát voda, Jako řešení bych viděl buď vybudování střešní vpusti nebo PVC folii s dalším naspádováním. Zkuste se ale obrátit na odborníky, kteří pomáhali radit mé rekonstrukci ( strechy-okapy.cz)

Jediné co bez bourání lze provést,je vybudování střešní zahrádky.Za základ je použita folie pro bazény a geotextili na ni a navážka zeminy.Volba rostlin podle možností závlahy.
JB

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat