Je nutné hmoždinkovat při zatepleni stropu EPS

Dobry den, chtel bych si zateplit strop garaze (je nad ni pokoj a od podlahy jde zima) Predstavu mam takovou ze na strop garaze nalepim 10cm polistyrenu na to perlinku, prebrousit a nater.. ale nejsem si jistej jestli musim hmozdinkovat..precejenom vrtat asi 150der do stropu, kde ani uz nevim kde je tazena eletrika se mi moc nechce :-( Diky predem za radu

Odpovědi

Hmoždinky při zateplení pláště budov jsou dnes nutností,hlavně kvůli větru.Pokud se zateplí strop v místnosti,nutné by to nemuselo být.Bude se muset zaručit,aby ze stropu byly odstraněny staré nátěry a celý strop napenetrovat.Lepit na buchty flexibilního lepidla.Pak desky podepřít a dobře přitlačit.Perlinka a další lepidlo už není nutností.Lepší by bylo na to dát desky polystyrenu s dekorací,nalepené silikonem.
JABR

řešil bych to sádrokartonem a vatou.můžeš dát vaty víc a vypadá to líp

dobrý den tak ja bych hmoždinky urcite použil mam s tim dobrou skusenost delal sem tosame a moc to nedrželo alespon 2 na jeden dil naschledanou

Předpokládám že teplota v garáži neklesá pod 0 - potom bych použil interiérové lepidlo na polystyren, sám jsem úplně stejný případ realizoval asi před 10 lety a dodnes drží bez problémů. Bohužel ale takovéto zateplení nepřineslo očekávaný výsledek - podlaha se sice určitě ochlazuje zespoda pomaleji ale na druhou stranu ohřev od běžného topení díky tomu že teplo stoupá vzhůru od radiátorů je minimální, mám celé přízemí podsklepené a nevytápěné a nakonec jsem problém se studenou podlahou vyřešil vybouráním podlahy a instalací teplovodního podlahového vytápění. :-) rekonstrukci jsem prováděl postupně a letos jsem dodělal poslední místnost a naprostá spokojenost :-)

Nemusí být hmoždinky. Lidé je dávají jen jako jistotu. Co to udělat pěnou?

Dobrý den, tak nejsem si stim jisty, lae jen na lepidlo bych to neryskoval, jako pojistku bych vrtal 1 hmoždinku na desku... ale jen tak bych to nenechal, hodně úspěchů!!

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat