Tepelná izolace srubu -rekonstrukce

Prosím o radu, jakým způsobem provést vnitřní tepelnou izolaci obvodových stěn dřevěného srubu. Konstrukce stěny je vnější plášť dřevěná kulatina sesazená na spáru3-8mm, trámková konstrukce, vnitřní plášť bude z palubky.K dispozici mám izolaci AURA DF40 50mm. Mám zmatek v tom,jakým způsobem bych měl použít fólie - pojistná - paropropustná. Děkuji za typ.

Odpovědi

Dobrý den, co se týká izolace asi rozumím Vašim požadavkům, jak už bylo zmíněno srub je izolován mezi trámy, v dnešní době se používají konopné pásy nebo ovčí vlna, s konopím se však lépe dělá prodávají se již hotové pásy. a do srubu se přírodní izolace lépe hodí. Dřevo samo o sobě je dobrý izolant, ale neudrží teplo. Spíše bych myslel jak teplo akumulovat v domě, k tomu by se dobře hodily aukumulační stěny z nepálených cihel. Je možné z nich postavit příčky nebo předstěny v místnosti.

Vnitřní tepelná izolace se všeobecně nedoporučuje.Proč?to mohu případně vysvětlit,ale ber to jako fakt.Pokud se spáry mezi trámy zvenčí utěsní třeba minerální vatou,je srub sám o sobě dostatečně tepelně stabilní systém.
Pokud chceš přece jen zateplovat,tak bych doporučil 10 - 20 cm minerální vlny zvenčí a uzavřít půlkulatými prkny,krajinami,nebo imitací šindele.
JABR

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat