zateplení RD

Dobrý den, obracím se na Vás o radu ve věci zateplení jednoposchoďového podsklepeného rod. domku.Zateplení bude prováděno polystyrénem EPS F 10 cm. Jedná se o to zda byste doporučovali zateplení soklu, který je 1 m nad terénem obložený keramickým obkladem. V případě, že ano jest-li polystyrén stačí do úrovně terénu nebo část jej dát pod terén, jedná se o sklepy, které jsou v zemi. Kolem domu máme vybudované chodníky, které by se musely rozebrat. Dále bych měla dotaz zda je možno přilepit polystyrén na dřevěné palubky, které máme nad venkovními schody asi 3 m2 (mezi palubkami a stropem je skelná vata) a nebo je musíme odstranit. Předem Vám děkuji za Vaši odpověď. S pozdravem Pavlíková

Odpovědi

Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o radu. Chceme u nás v bytě(bytovka,zděná,3 patra)zateplit dvě nejstudenější stěny(směr na východ).Musíme to ovšem udělat zevnitř,zvenku není možno(kvůli financím).Mysleli jsme že by jsme to udělali způsobem vata(10cm)+parozábrana+sádrokarton 12,5mm nebo vata(10cm)+ytong(5cm) nebo porobeton(5cm)+štuk..Slyšeli jsme ovšem,že se u zateplování zevnitř může stát,že zeď začne plesnivět.Nemohl by jste nám prosím někdo poradit?

Jednak není řečeno,z čeho je domek postaven,jaká je jeho izolační schopnost(zdiva)Ale všeobecně je 10 cm EPS málo.Na palubky bych to lepit nedoporučil.Pod úroveň podlah rozhodně zateplit,ale ještě před zasypáním položit okolo nopovou folii,aby se zajistilo odvětrání.
JABR

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat