PLÍSEN NAD OKNEM

Před 2 roky jsme si nechali vyměnit stará dřevěná okna za nová plastová.Celkem byli 3 a nad jedním z nich v ložnici se nám tvoří plísen.Okna jsou vsazena,přichycena šrouby,vzniklé škvíry zaplněna pěnou a zaštukována.Asi klasický zpusob montáže.Myslím si že vyplnování vzniklích mezer pěnou nebylo provedeno řádně a proto se tvoří plísen.Prosím o názor a radu DĚKUJI

Odpovědi

Mám plastová okna a plíseň mimo kuchyně, všude. Jeden pokoj: mírně puštěné tipení, odstranění plísně a použití izolační stěrky. Výsledek O. Plíseň je tu opět. Ložnice: zde netopím a okna jsou otevřená prakticky stále, plíseň je tu taky.Obývák se vchodem na zasklený balkon, který je natažen celý izolační stěrkou a je již 6 let bez plísně, ale v obýváku se loni ukázala a letos je tam taky. Tak už opravdu nevím co s tím dělat. Každé okno ošetřuji podle nějaké rady, ale zatím vůbec nic nepomáhá.

Prosím o radu,dnes jsem nasla na vsech oknech ,včetne těch kterými denne větráme plísen.Plísen je na spodním okraji skla nad rámem okna,přesně v místě,kde je spojovací gumička skla.Plísen postupuje až na sklo.Jak mám postupovat?

Velkým omylem je názor majitelů nových plastových oken,že tato způsobují vlhnutí a plesnivění stěn.Vlhnutí je způsobeno horší cirkulací vzduchu v místnostech díky nižší teplotě radiátorů a značnému zvýšení relativní vlhkosti vzduchu.Je třeba více větrat a snažit se dostat teplý vzduch k vlhkému místu.Někdy se to neobejde bez nuceného oběhu vzduchu.
JABR

Potřeboval bych poradit jak a čím nejlépe vyzpravit trhliny na spojích desek sádrokartonu.
DĚKUJI

Prosím poradte mi bydlím v najmu a majitel nehodla vymnenit okna jsou stara dřevěná jak je mohu co nejlépe zatěsnit aby mi teplo z domu neutikalo ven???PS: je važně

Větrat. Je to tím, že plastová okna moc těsní - stará okna větrala za vás. Nebo zakupte Ceresit odvlhčovač, jednou za 3 měsíce vyměníte patronu za 100Kč (není napájeno ze sítě, takže nehrozí požár ani vysoký účet za elekřinu) - mám vyzkoušené, fakt funguje.

kupte si vlhkoměr a přesahuje-li relatiovní vlhkost 70% máte odpověď. Řešením je rekuperace vzduchu + možná dodatečná izolace venkovního rámu.

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat