Komínová roura-kouřovod

Chci na chalupě postavit krbová kamna a místo klasické roury s koleny, tam chci dát ohebnou rouru, něco jako u odsávače par,ale delší, která vydrží teplotu kouře-nevíte někdo, kde to sehnat? Rouru vyvedu z místnosti pod kolnu a pak vedle střechy, cca 8 metrů délka.

Odpovědi

Zdravím, měl jsem podobný problém. Hledal jsem nějaký kouřovod na chatu, nechtělo se mi moc utrácet, tak jsem se rozhodl že to zkusím na internetu. CHvíli to trvalo, ale našel jsem tento eshop: Kouřovody a jsem spokojen.

Jak vyleštím hliníkovou komínovou rouru,aby se trochu blýskala? Dik

tady ti to posílám- http://www.schiedel.cz/servis/podklady-pro-projektovani/projektovani-kominu/

potrebuji poradit,nastehovali jsme se do starsiho domu.mame tu kotel na pevna paliva.typ kotle je....OPOP H418 a je tu postavený komín v prostřed byl trám tak ho manžel oddělal a chtěla bych se zeptat jak vysoký komín by měl být a když mám kotel tohoto typu jestli nevadí když propojení kotle s komínem rourou není rovně do komína, ale je tam udělaný klasický \\\"Z\\\" a máme problém že když v něm zatopim, tak mi špatně táhne komín když zatopim a nechám nahoře otevřené dvirka, tak jde krásně čoud, ale jinak jen trošku. A může být nahoře zakončen jen rourou asi 1 metr dlouhou?DEKUJI ZA ODPOVED

Není to dobrý nápad.Flexibilní roura není dokonale těsná a mohla by se stát příčinou požáru.Používá se sice pro vložkování komínů,ale jen pro plynové kotly jako odtah spalin.Tady je teplota odtahu jen něco málo přes 100 st.Z krbových kamen může dosáhnout i 1500 st.
JABRAKA

dobry den ano dela se to taha se t casto po vyfrezovani kominu ve srarsich budovach ale ta zivotnost je tak deset let mel sem zkusenost ze to vydrzelo 5 let a zjistilo se to nahodne pri rekonstrukci budovy ale zeptejte se kominika ten vam k tomu povi vic ale jinak se to da sehnat vim z Plzenskeho kraje o dvou vyrobcich

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat