Slíva

Prosím o radu kdo máte zkušenosti se slívama tak poradte.Soused nám ořezal slívu,ale tak že na ní nic nezbylo podle obrázku to je vidět myslíte,že mi ještě někdy vyroste nebo jí můžu použít alespon jako pařez na který dám kytky nebo něco.Bude mi tu chybět protože je to ted takové holé.

Odpovědi

nejlepší je to prý v únoru a prořezává se od středu.Tu naší slívu nevím jestli je to pravda,ale máma si myslí,že je na odpis jelikož je nemocná,ale já nevím.Má uprostřed těch ořezaných větví ůplně tmaví kruhy a to prý hnije.
Tak nevím.

mám ji vysazenou asi 6-7 let, neplodí jenom šíleně roste do výšky. Asi bych potřebovala takového souseda, aby mi ji ořezal...poraďte, jak jí donutit aby plodila a ne se jenom rozrůstala. Kdy mám udělat nějaký zásadní hluboký řez ? Kdy je nejlepší doba slívy ořezat ?

tak to nevím jestli byla roubovaná,ale spíš ne snad bych si toho všimla.Žádný kmen uříznutý nebyl ovoce plodila jen nebylo nic moc.Koupili jsme to dva roky zpátky a rodila jen jednou pak měla rok pauzu a letos tam rašilo ovoce.
trojan

Záleží také na tom,zda to byl roubovanec.Vysokokmeny bývají roubovány v místě,kde začíná koruna.Pokud je kmen seříznut pod tímto místem,klidně zapomeňte na kvalitní ovoce.To,co by vyrostlo,bylo by jistě pláně.
JABRAKA

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat