p.podlaha

prosím mužete mi poradit,vdomě zvanem okál který je skoro celý s dřevotříky ,má na podlaze přilepený koberec,k terý nám nejde sundat Je možné položit podlahu laminátovou na něj.A jak na to ,je to koberec který se lepil před lety místo lina.Jestli ne jak nejlépe koberec sundat .Moc děkuji.

Odpovědi

Dobrý den. Nejsem odborník, nedělal jsem přímo v domě, ale potřeboval jsem z prkna z podlahy odstranit staré lino. Jelikož jsem nevymyslel nic lepšího, vzal jsem horkovzdušnou pistoli a postupně jsem to lino stáhnul. Pak jsem viděl, kde jsou hřebíky a ty jsem vytáhnul. Pak už to b yla práce pro elektrický hoblík a brusku. Možná, že by koberec šel taky stáhnout.

Ahoj, mám truhlářskou firmu a pokládáme také plovoucí podlahy. K tvému dotazu - pokud je koberec přilepený v celé ploše a nedělá vlny, klidně můžeš plovoučku položit přímo na něj. Možná bych ještě doporučil použít podložku Mirelon tl. 2mm. Podlaha sice nějaký čas bude "jako na vodě", ale časem podklad nalehne a bude to v pořádku. Již jsme to několikrát dělali a doposud nebyla žádná reklamace. Musíš však počítat s navýšením profilu podlahy. Lamináty mají průměrnou tloušťku 7mm, takže potom budeš asi muset zaříznout dveře. Při stržení starého koberce vznikne poškození betonového podkladu (jak píše Jabraka), a je nutné beton vystěrkovat. To se prodraží. Hodně zdaru. Mirek

Mohu svou zkušeností přispět důchodci v okálu.Naše firma dostala zakázku,položit do Okálů nové koberce.Sundat staré koberce je notná dřina. Museli jsme je rozřezat na pruhy a trhat dolů po kouskách.V některých místech jsme je si pomohli speciální škrabkou,podobnou na led na chodníky v zimě.Plovoučku na kovraly položit nelze. Po odstraněmí koberců důkladně odstraňte i zbytky lepidla,aby to nedělalo boule.
JABR

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat