Přeštíplí kabel.

Zdravím všechny kutili a žádam o pomoc.Při stříhání živého plotu se mi povedlo přestřihnout konec prodlužováku a ted nevím jak tam ted napojit novou zásuvku jsou tam dva kabeli jeden je modrý a jeden světle hnědý a to vše je v oranžovém pouzdře.Přestřihnutá zásuvka nejde rozdělat je to vše v jednolitém pouzdře. Děkuji za rady Trojanová

Odpovědi

Tak nevím, co poradit. \"Přeštíplí\" se píše s tvrdým \"y\" na konci a \"kabeli\" rovněž. Tím bych začal a pak se ani nedivím vašemu kabelu. Ten je na vyhození, neodpovídá ČSN (technická norma) a může Vás i (po opravě) bacit proud, v nejhorším případě zabít. Doporučuji, vzhledem v vaší češtině, vše nechat na skutečném odborníkovi, který dodá a namontuje nový kabel, takový jaký je potřeba. Tří nebo čtyřžílový, domácí, tedy české výroby.

Abych řekla pravdu tak ten kabel je i s navijákem a stál 94 euro,žiji totiž ve Francii a tady to neni zrovna zanedbatelná položka ale asi koupíme nový jen přítel nebude asi nadšen.
Díky za vaše rady Trojanová

Milá zahradnice,takový kabel,jako je ten přestřihnutý,bych doporučil ihned vyhodit.Odporuje bezpečnému použití i normám,a pokud by se použil,tak jen pro propoječni k vnitřním zásuvkám zapojeným podle staré normy.K venkovním připojením je použitelný prodlužovací kabel s třípramenným vodičem.Dvacetimetrový kabel k sekačkám,křovinořezům i plotostřihům je dnes ke koupi v různých supermarketech za 350 až 600 Kč.
JABR

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat