Sporák - pec

Na chalupě máme starý původní sporák či spíše pec. Součástí je i původní kování (snad nerez ?), po předchozích majitelích poněkud zašlé. Na čištění zkouším Tempo pastu, Sidol - ale výsledky nic moc. Nemáte prosím nějaké zkušenosti jak na to?

Odpovědi

Pokud ještě čekáte na nějakou radu - pokud kování nejde odšroubovat, pak namočte hadru pořádně v octu a omotejte ji kolem toho kování.

Tento problém jsem na chalupě vyřešila obroušením a nátěrem stříbrným Hammerite. Pokud je kování hodně špatné, pak koupit nové. Stará kování nejsou nerez.Pošlu foto

Milá Marcelko,možná jdu s křížkem po funusu jak se říká,ale-vyzkoušela jste ty polštářky? Je to napuštěný nějakou růžovou tekutinou a bezvadně to čistí.Opravdu bezvadně! Sežene se to v drogerii Teta, a tam budou vědět o co jde,název nevím,krabičku jsem dala švagrové a ta si to nemůže vynachválit.Je v ní 8 polštářků a je to německý výrobek.Stojí kolem 30.- Jiřina

Perfektně se mi podařilo vyčistit chromované části starého sporáku na chalupě pomocí Solviny.Vyzkoušejte to,já jsem byl z výsledku mile překvapen.Jestli to pomůže,dejte vědět.

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat