Výběr žumpy

Dobrý den, potřebovali bychom poradit s výběrem žumpy. Jelikož nemůžeme vypouštět odpadní vody, tak si nemůžeme pořídit septik, který je asi lepší variantou pro rodinné domy. Každopádně nyní hledáme vhodného dodavatele žumpy. Momentálně je našim favoriem https://www.mirosep.cz, jelikož se postarají i o usazení. Mate někdo jiné zkoušenosti? Děkuji

Odpovědi

My potřebovali jímku přes, kterou se nebudeme bát přejet autem. Jediné místo vhodné pro umístění totiž byla pouze příjezdová cesta. Našli jsme nějakou https://www.speidel.cz/produkty/ploche-pojezdove-jimky-50, která je i vhodná do míst se spodní vodou. Máme ji teprve od jara a zatím žádné problémy. Uvidíme, jak zvládne zimu.

Jsou i lepší varianty, ale o dost dražší. Za mě jsou sklolaminátové jímky v pohodě pokud se správně usadí a bere se v potaz půda, do které se ukládá. To se totiž nejčastěji podceňuje a pak vznikají naštvaní zákazníci. Myslím si, že Mirosep je jeden z lepších dodavatelů. Pokud si ho někdo vybere neudělá chybu.

Jsem stavař a ze svých zkušeností vím, že varianta sklolaminátové žumpy není nejlepší. Tento materiál je křehký a snadno praskne a už Vám to nikdo neopraví. A to že žumpa se nemusí betonovat, to je také riziko. Může se Vám lehce stát, že Vám žumpa vyskočí ze země, když ji budete mít prázdnou. Už jsem to viděl. Podívejte se výrobce https://www.bazeny-nadrze.cz/zumpy-a-jimky tam popisuji jak vybrat jímku.

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat