čím čistit zámkovou dlažbu

Zdravím kutilové ! poradíte mi někdo jak vyčistit zámkovku ? máme ji asi rok a je celkem v hrozném stavu. jak se o ni staráte ?

Odpovědi

my si dáváme naši čistit jednou firmou, přijdou, rychle to udělají a nemáme s tím žádné starosti.

WAPka s rotační tryskou plus na přívod vody dávkovat chemii, která je proti nečistotě (mech? - olej? - rez? - ???). Mám BOSCH, která to umožňuje. Na dlažbu běžne užívám k plné spokojenosti a potom nějakou napouštěcí ochrannou penetraci-preparaci (ve stavebninách poradí - beton, žula...). Zpravidla vydrží 2 roky.

Tak ono záleží co od něj čekáš, musíš podat trochu bližší info. Ale dá se koupit i za nízkou cenu. Ty srovnávače jsou dobrá cesta. Nebo se podívej třeba sem: https://www.arecenze.cz/vysokotlake-cistice/ na Heuréku, Alzu atp.

A co takhle použít vapku: https://www.uniprofi.cz/ostatni-3/vysokotlaky-cistic-1400w-105bar/ Samozřejmě nesmíte namířit přímo do spáry, ať se vám nevymele písek, ale s trochou opatrnosti zase krásně zámkovka prokoukne. Mám vyzkoušeno. Zdraví David
Stačí i Riwall 120 ? Nebo je opravdu potřeba něco silnějšího jako je https://www.covybrat.cz/nejlepsi-vysokotlaky-cistic/? Nerad bych utrácel víc než je nutné

. user avatar Jan

Nejrychlejší a nejefektivnější čištění je wapkou. pěkně omyje kamínky a s trochou šikovnosti vytáhne bordel i ze spár.

A co takhle použít vapku: https://www.uniprofi.cz/ostatni-3/vysokotlaky-cistic-1400w-105bar/ Samozřejmě nesmíte namířit přímo do spáry, ať se vám nevymele písek, ale s trochou opatrnosti zase krásně zámkovka prokoukne. Mám vyzkoušeno. Zdraví David

U mamky mám jen asi 30m2 zámkovky a neumím si představit jí "šmrdlat" strunovkou... nehledě na to, že na to padne celá struna. Zámkovku krásně vyčistí písek, který jsem na části nechal asi 14 dní. Pak se to krásně zametlo. Ale jako návod to není moc praktické. Šel bych cestou chemie, je to určitě nějaký mech nebo něco takového.

Všechny tyhle rady jsou zbytečné a drahé. Vezměte si strunovou sekačku a je vybíleno ve chvíli!

Zámková dlažba je v současné době už nedílnou součástí mnoha pozemků, a to nejčastěji ve formě chodníků či příjezdové cesty, parkovacích míst či podlah v pergolách. Je praktická a proto i velmi oblíbená. Bohužel ale podléhá povětrnostním podmínkám, a časem se ovšem i tato dlažba zanese. Co s tím? Máme vlastně dvě možnosti. 1.) Buď si na její úpravu najmeme specializovanou firmu, která se o to postará komplet od A do Z - firem je v současné době nepřeberné množství, stačí si vyhledat tu nejblíže místa bydliště, kdy pochopitelně také dbáme na případné reference zákazníků před námi. 2.) Úprava svépomocí. Zde musíme nejprve zámkovku zbavit nečistot, mezi které patří mech, lišejníky, případně plísně, v další řadě pak nanesené bahno a podobně. V současné době už jsou na trhu různé přípravky, které nám s touto ne příliš oblíbenou činností přece jen pomůžou. Na již zmíněný mech či trávu můžeme použít horkou vodu s octem, tímto roztokem zalijeme rostlinky, ty během cca dvou dnů zežloutnou a půjdou lehce odstranit. Pokud je znečištění veliké, v dalším kroku doporučuji použít vysokotlaký čistič WAP, jehož silný proud odstraní nečistoty hravě. Během čištění se může stát, že se ale vyplaví ven i písek ze spár, ten po zaschnutí pak prostě zasunete zpět na místo.

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat