Jak odhlučnit strop?

Nad námi bydlí dost hlučná rodinka, domluva s nimi není prakticky žádná. Chceme byt renovovat, mimo jiné budeme dávat i stropnice. Je možné dát něco mezi strop a stropnice např. desky silného polistyrenu, pomůže vůbec něco? Děkuji za rady.

Odpovědi

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Bydlíme v půdní vestavbě v rodinném domě nad rodičema a řešíme hluk který jde ze spodního patra. Strop je hurdiskový s betonovým potěrem. Na podlaze máme dřevěnou plovoucí podlahu po celém bytě, pod ní je cca 3mm vrstva kročejovky. Od nás dolů hluk jde minimálně, ale nahoru slyšíme každé slovo. Rodiče se baví hlasitěji, ale i ostatní zvuky, televize, dupání, vrzání židle, zvuky z WC, jsou slyšet extrémě. Poradíte prosím jak podlahu odhlučnit z vrchu, tj. co tam dát. Bohužel nemůžu obložit strop u rodičů pod námi - nepřejí si to. Chtěl bych komplet rozebrat podlahu a zkusit dát vrstvu kročejovky, OSB desky na ni 2vrstvu kročejovky a plovoucí podlahu. Pomůže to trochu?

Bydlím ve starším nájemním domě,kde jsou v bytech prošlapané parkety.Před několika měsíci se do bytu nede mnou nastěhovala paní s 30ti kg psem a rázem se mi změnil život v peklo. Pes neustále pobíhá po bytě,hraje si s nějakými předměty a ve dne i v noci dělá velký kravál. Žádná domluva nepomáhá,tak uvažuji o odhlučnění stropu.Prosím,kdo musel řešit podobný problém,jestli mi může poradit.Děkuji.Alois.

Ahoj, tak jsem toto úspěšně dořešil v panelovém domě, odhlučňoval jsem strop dle tohoto návodu: http://www.akusticka-pena.cz/novinky/odhlucneni-stropu-v-panelaku Dělal jsem s tím i stěny - a kromě odhlučnění to také dost dobře řeší tepelnou izolaci.

Problém se dá řešit různými způsoby. Řešení však vesměs předpokládá, že v prostoru nad zamýšleným odhlučněním se nenachází koupelna nebo nějaký zdroj vody, aby nehrozilo riziko vyplavení bytu a zničení nově budovaných konstrukcí. Jedním z možných a zároveň také nejlevnějších řešení je nalepit na strop polystyrenové dekorativní dlaždice, které v sobě zároveň spojují funkci estetickou a praktickou. Materiál totiž izoluje místnost od prostoru nad ním, a to jak tepelně, tak také zvukově. K dekorativním dlaždicím se nabízí také celá řada dekorativních lišt pro obvodové zakončení plochy stropu. Jako další řešení nicméně již nákladnější je provedení zateplení spodní strany stropu polystyrenem EPS (shodný postup jako při zateplování obvodových stěn nemovitostí - nutno použít plastovou síť, tzv. perlinku, výhodou je však větší tloušťka izolace proti dekorativním dlaždicím). Na přebroušený tmel je poté možné aplikovat běžné malířské hmoty. Odhlučnění stropu je možné také řešit pomocí minerální izolace (má lepší akustické a tepelné vlastnosti) a jako výslednou povrchovou úpravu použít sádrokartonové desky (pozor na oddilatování desek od konstrukce, jinak se hluk do místnosti bude přenášet přes svislé stěny místnosti). Dalším řešením by byly stabení úpravy v bytě sousedů, ale to už je asi jiná kapitola řešení problému.

Na odhlučnenie sa bežne v stavebníctve používa minerálna vlna.Všetko však záleží od zdroja hluku.Pokiaľ majú susedia plávajúcu podlahu,hluk sa bude prenášať do okolitých konštrukcií aj ďalej-klopanie,buchot.Reč by sa mala utlmiť.

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat