Výměna radiátorů

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na zkušenosti s výměnou radiátorů. Momentálně se chystáme na rekonstrukci právě koupeného cihlového bytu, kde by byly potřeba vyměnit radiátory (nejen z estetického hlediska, ale také kvůli místu - jsou hluboké cca 25 cm). Jedná se o ocelové radiátory s roztečí cca 50 cm (bohužel v každém pokoji je rozteč trochu jiná, v ložnici třeba 53 cm). Jak taková výměna probíhá? Je nutné vypustit celou stoupačku? jsme v 5. (posledním) patře. A jak je to s roztečí? Chtěli bychom radiátory Korado Klasik R, které mají rozteč 50 cm, ale bojím se toho, že kvůli odchylkám by tam nemusely jít... Děkuji za zkušenosti.

Odpovědi

Prosím o radu,jak propojit stávající Cu trubičky ÚT s plastovými?

Dobrý den chtěla bych se zeptat,potřebovala bych rozvod radiatorů a trubek v 3+1..na kolik by to vyšlo peněz.Samozřejmě i z dovozem radiátoru,nic nemám děkuji.

dobry den,prosim o radu, co se tyka odstraneni stare barvy z radiatoru, je uz v dost spatnem stavu, misty se loupe i rezne.Nater je stary asi 30let.Vim, ze by bylo dobre poridit nove radiatory, ale an to nezbyly penizky pri totalni rekonstrukci, takze zbyva jen novy nater. Dobra zprava je, ze radiatory jsou uz z vyroby pozinkovane. Zkousela jsem horkovzdusnou pistoli, ale jde to velmi spatne, co s tim? Dekuji za radu.

Dobrý den.Prosila bych o radu.Potřebuji vyměnit v bytě radiátor/litinový,délka 150cm,šířka asi 19 cm,výška asi 57 cm/ za deskový.Kolik by asi stála provedená výměna včetně práce?Děkuji za odpověd.

Dobrý den. Chci se prosím poradit jaká životnost se udává na rozvody ústředního topení zabetonované v podlaze. Ústřední plynové topení bylo děláno v roce 1984. Nevíme jestli stačí vyměnit plechové radiátory za nové nebo se budou muset udělat i ty rozvody. Děkuji za odpověď.

anebo se vezme autogen přimontují se nová tělesa a přípojka se převaří ale to bude ještě dražší

při výměně radiátorů se musí předělat celá přípojka ,protože panely(korádo,radik,kermi,purmo,)mají jinou stavební hloubku než tělesa článková.přípojka se uřízne vyřeže se nový zavit dle průměru namontuje se přechod na měď a těleso se dopojí měďí za práci na jednom tělese se učtuje 2-2,5tisíce.radiator by mněl být přes celou délku okna,někdo vám bude tvrdit že stačí třeba těleso sedmdesát ve dvaadvacítce na padesát i když máte okno třeba dva metry dlouhé a toje špatně

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat