Zateplení stropu.

Dobrý den všem. Přečetl jsem si diskuze o zateplování stěn nebo podlah. Já mám jiný problém. Potřebuji zateplit strop. Bydlíme ve starém cihlovém domě, kde je strop z prken, pak škvára a prkna. Při příjemném zatopení vytápím souseda nade mnou. Vypozorovali jsme, že mu pomáhám 5 až 7°C k jeho vytápění. Poraďte - polystiren nebo ne? Předesílám, že jsem měl doma sádrokartonáře a ten mi vypočítal náklady na 1100 Kč/m2. Obývák má například 34 m2. Je to pro nás drahé.

Odpovědi

Dobrý den prosím o radu. Chci zateplit strop který je z podbíječek palachu a mazanice škváry.Představa je polystyren asi 5 cm nevím však zda je nutná parozábrana a jaké lepidlo použít,nad stropem je půda . Děkuji za rady Holub

Zdravím, chci zateplit strop.je složen od spodu: omítka, rákos, desky, škvára, betonový potěr. půdu využíváme jako skladiště a na sušení prádla. Rozhoduju se jestli polystyrén, nebo vata. Moje představa:1)z OSB desek nařežu pásy na sílu vaty 10cm a udělám konstrukci do keré vložím vatu bude to přímo na betonu a na to udělám ještě jednou to samé, ale na příč takže celkem bude síla 20cm a zakryju to OSB deskami. Nebo představa:2) polystyrén asi nějaký tvrdší pochůzí síla 10cm na těsno k sobě (možná bych ho přeplatoval na frézi) a přímo na beton a druhou vrstvu tak samo, ale na příč a nato už nic . Nebo představa: 3) použil bych normálni polystyrén, zase ve dvou vrstvách a na to OSB desky. Nevím jestli bych tam měl dát i parozábranu, ale nevim kam. Jak bych to měl udělat a jaký postup?

Dobrý den. Já jsem měl taky cukání, jestli zateplovat dům z boku, u stropu, pod střechou a podobně. Volil jsem levnou cestu- dal jsem na strop místností polystirénové stropnice. Pravda je, že časem se mi zanesly nánosem prachu, takže jsem bílil. Je to ale práce pro vraha, když máte vroubkované desky. No a pak jsem si sedl a uvažoval. Zateplení domu z venku-střechy- cena. Pak jsem si uvědomil, že když mám 58 let, tak bych splácel výdaje asi do smrti a návratnost by byla za dlouho. Takže jsem to vzdal a mám pokoj. Žádné dluhy a klidný spánek i když asi drahší.

Dobrý den,zvažujeme zateplení stropu.Je z hurdisek na kterém je 5cm betonu a 20 cm škváry a nad nimi 30cm volného prostoru a rovná střecha.Nevím jestli je vhodná foukaná izolace položéná na škváře,poraďte. Děkuji

Prosím o radu jak správně postupovat při zateplení stropu .Mám huriskový trop a na něm 5 cm skvárobetonu chtěl bych na něj položit polystaren2 x 5 cm a pakOSB desku 15 mm silnou pro občasné přejítí.Nevím jestli mám dát parozábranu a hlavně kam jestli přímo na ten beton ale nám obavu z plísně. Půda je nevyapěná takže značný teplotní rozdíl

Mám dotaz-bylo by vhodné nafoukat do prostoru mezi trámy ekostyren?Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den mám pro Vás řešení, izolace superizolačním nátěrem ve třech vrstvách cena cca 100 korun za m2 a úspora na vytápění až 50% dle tloušťky vrstvy čím více vrstev tím lépe

Dobrý den,
prosím o informaci, jak zateplit dřevěný strop, nad nímž jsou nevytápěné prostory. Strop má klasickou skladbu, omítka, rákos, podbití, trám a vrchní záklop.
Trámy jsou vysoké 20 cm. Moje představa je, že strhnu záklop a mezi trámy vložím 20 cm vaty. Pod vatu nechci dávat parozábranu, protože z podbití čouhají hřebíky ( ty by se sice daly odbrousit) ale hlavně proto,že mám obavu, že spodní podbití, na kterém by parozábrana byla položena, by shnilo, protože by bylo vystaveno nadměrné vlhkosti bez možnosti odvětrání. Na trámy uvažuji udělat vyrovnávací dřevěný rošt cca po 50 -60 cm, a opět vyplnit vatou - vrstva 5 cm izolace nad trámy. Na rošt jsem uvažoval položit nějaké velkoplošné desky (OSB) ale mám obavu, jestli tím strop neuzavřu, což by nemuselo být dobré. Zde jsem na pochybnostech, jaký materiál použít a prosím poradit.
Prosím o posouzení, zda je můj návrh řešení bez parozábrany správný, popř. o korekci a doplnění řešení.
Děkuji Vám

Idealni pro Vas bude zvolit zatepleni stejne,jake se pouziva u fasad...10cmfasadniho polystyrenu,sklotextilni mrizka,omitnout a mate supr novy strop :o)

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat