zateplení stropu, neboli podlahy na půdě

Zdravím, chci zateplit strop.je složen od spodu: omítka, rákos, desky, škvára, betonový potěr. půdu využíváme jako skladiště a na sušení prádla. Rozhoduju se jestli polystyrén, nebo vata. Moje představa:1)z OSB desek nařežu pásy na sílu vaty 10cm a udělám konstrukci do keré vložím vatu bude to přímo na betonu a na to udělám ještě jednou to samé, ale na příč takže celkem bude síla 20cm a zakryju to OSB deskami. Nebo představa:2) polystyrén asi nějaký tvrdší pochůzí síla 10cm na těsno k sobě (možná bych ho přeplatoval na frézi) a přímo na beton a druhou vrstvu tak samo, ale na příč a nato už nic . Nebo představa: 3) použil bych normálni polystyrén, zase ve dvou vrstvách a na to OSB desky. Nevím jestli bych tam měl dát i parozábranu, ale nevim kam. Jak bych to měl udělat a jaký postup?

Odpovědi

. user avatar Jan

Jsou nějaké nové technologie pro zateplení stropu sklepa? Pokoj nad ním máme vždy velice chladný.

Dobrý den, vlastním starý cihlový I.NP bytový dům. Uvažuji o zateplení podlahy půdy. Strop nad I.NP je dřevěný, trámový, omítnutý na rákos, s cihlovým záklopem (půdovky) v celkové tloušťce 420 mm. Jaké navrhujete řešení pro pochozí podlahu půdy? Děkuji Vám za odpověď.

Zdravím pochozí musí být, ale když nebude konstrukce, tak se mi ta vata pod OSB-deskami zmáčkne a časem chozením se zmáčkne natolik že izolace bude třeba jen 5cm, nebo jste myslel že by stačilo zateplit strop jen OSB-deskami, nebo tím druhým rigidur musím zjistit co to vlastně je.

Zateplení stropu minerální vlnou se obejde bez jakékoliv konstrukce.Stačí vlnu v pásech položit na beton a překrýt křížem dalším pásem.Celková tloušťka asi 20 cm.Pokud je nutná pochozí podlaha ,položí se OSB desky,nebo rigidur podlaha. JABR

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat