Výměna kotle

Můžete mi prosím někdo nastínit, co by obnášela výměna plynového kotle za kotel na tuhá paliva, případně kombinovaný. Je to realizatelné ?Jak je to finančně nákladné ? Lze nějakým způsobem použít stávající rozvody? vytápím plynem celý dům a ráda bych to změnila. Děkuji za rady a vaše zkušenosti.

Odpovědi

Prosím o radu, loni jsme museli vyměnit starý plynový kotel a protože jsme byli spokojeni se značkou Destila, koupili jsme zase Destilu, jen silnější. Topí perfektně, jen jsme byli zvyklí, že starý kotel přihříval vodu často a udržoval ji na určité teplotě, tento nový ohřeje vodu na požadovanou teplotu a než znovu naskočí, radiátory jsou skoro studené. Nevím, jestli to tak má být, nebo je to vada? Poradíte mi?

není žádný problém do stávajícího topného systému přiřadit další zdroj tepla. Jen je potřeba to udělat odborně

jeden plynový, druhý na tuhá paliva. Jediný problém je, že při změně kotle je třeba potočit dvěma páčkami - jeden (vodu) zavřít, druhý pustit. Na pevná p.litinový Viadrus, nemá však pohyblivý rošt, topíme jen dřevo. Kotel a připojení cca 30 tis. Kč, plechový bude o málo lacinější. Pozvěte si firmu a nechte udělat cenovou nabídku. Realizace by asi šla i v zimě, lje to tak na jeden den a to jde vydržet s el.kamínky. Pozor na tah komína, některé kotle vyžadují větší tah - např.lOPOP. Ale budete-li topit uhlím, chce to pohyblivý rošt

za vaše rady a názory. Komíny mám dva jednoprůduchové a na oba topím. Šlo mi především o to, jestli se dá využít stávající rozvod.
Jak píšete, tak ano. Na příští zimu to zrealizuji.

nerušte plyn...kupte ještě jeden kotel ,pokud tedy máte dvojitý komín...
poodobný problém jsem taky řešila... mám plynové topení a chtěla jsem na tuhá paliva ...ale protože má vyvložkovaný komín hliníkovou vložkou , a jiný průduch nemám ..ustoupila jsem a raději zatepluju stropy a celý barák, aby planový kotel nehožel tak dlouho a a únik tepla byl co nejmenší ..do budoucna budou velké ekologické daně na uhlí atd... a pak se vrace t zprátky k plynu ... dnešní předpisy jsou o hodně přísnější ..jako třeba komín z nerezovou vložkou a pak se nedoplatíte ...

Dobrý den,

vzhledem k cenám vstupní suroviny, a je jedno jestli to je plyn, ele., nebo tuhá paliva, vše je neskutečně nákladné. Dle našich zkušeností Vám mohu doporučit ekologické zdroje vytápění, kde sice pořizovací cena je trochu vyšší, ale dá se použít stávající rozvod a návratnost je max. 3 roky ! Pak se dostanete s vytápěním na třetinové náklady a to není konečná možnost..

dobrý den,doporučuji kotel EKOEFEKT. Topím s ním druhou sezonu, spokojenost 100% Roční náklady na topení cca 20 000 Kč - patrový RD

Zdravim, upřimě dnes se to dela naopak, ale proč by to nešlo... ze svých zkušeností si pořidte ( tedy pokud je místo a 2 komíny) i kotel na tuha.. a pouivejte dle libosti... je tomoc praktické a úsporné(když je fakt kosa protopíte majlant!)

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat