Plastovou jímku nebo septik?

Zdravím, s manželkou řešíme problém při stavbě domu - nemůžeme si vybrat mezi plastovou jímkou a septikem, ani tam nevidíme moc rozdílů. Dokáže mi to někdo vysvětlit, jaký princip má septik a jaký plastová jímka? Rovnou můžete přidávat i odkazy na dodavatele plastových jímek nebo septiků :-)

Odpovědi

My jsme při výběru dali přednost sklolaminátové. Je podstatně levnější a svou práci odvede stejně. Koupili jsme tuto https://www.jimky-septiky.cz/sklolaminatove-septiky-samonosne/varianta a fungujeme už druhým rokem jak má.

Zdravím, já jsem zastáncem betonové jímky, která nám dělá již delší dobu skvělou službu. Skvělí profesionálové jsou www.septiky-zumpy.cz. Odoborně poradí, 100% doporučuju.

Pracuji v jedné německé firmě pro výrobu plastových septiků a jímek, občas však děláme i vodoměrné šachty a čistírny odpadních vod. Jasně, více informací k čistírnám odpadních vod můžete nalézt přímo zde: http://stavebninyx.cz/cistirny-odpadnich-vod.html Tak snad Vám mé informace pomohly :-) Mějte se hezky a zase někdy A. J.

Dodavatele konkrétně odkazovat nechci, nerad bych tu dával reklamu, jinak co se týče informací, tak ledacos ohledně septiků najdeš tady http://stavebninyx.cz/septiky.html a ohledně plastových jímek zde http://stavebninyx.cz/plastove-jimky.html Když už ses zeptal na ty čistírny odpadních vod, tak je to tady http://stavebninyx.cz/cistirny-odpadnich-vod.html (nepovažuji to za reklamu, když ten web nic neprodává) Kdyby si potřeboval dodavatele na cokoliv z toho sortimentu, zkus obchod@stavebninyx.cz a ten chlapec, co se tím zabývá by ti moh dobře poradit, kdo je kvalitní a kdo ne...

taky zdravím. za sebe doporučuji septik, má totiž odtok a tak se nemusí tolik vyvážet. Plastové jímky jsou vhodné spíš k chatě. Rozdíl mezi septikem a plastovou jímkou je hlavně ten, že splaškové vody ze septiku vytékají, zatímco odpadní jímka přepad nemá a ani mít bez povolení úřadů nesmí. Oboje má své pro a proti.

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat