Stavba zahradního domku

Mám zájem si postavit svépomocí na zahrádce menší zahradní domek. Poradí někdo kde získat bližší informace o projektování, použití materiálu, provedení stavby, atd.?

Odpovědi

Taky nemám muže ani nikoho blízkého kdo by byl manuálně natolik zručný, že by byl schopný zahradní domek postavit a tím, že máme novostavbu, tak jsme chtěli ať hezky vypadá. A je pravda, co psal Libor, že když si člověk spočítá, kolik času, energie a možná i nervů u stavění zahradního domku měl, tak by si to rozmyslel. My jsme nad tím ani nepřemýšleli a nechali si montovaný zahradní domek postavit od http://www.modernigaraze.cz/montovane-zahradni-domky/ šlo to i na míru, podle našich představ a super.

Pokud neberete stavbu domku jako něco, co Vás vnitřně naplňuje a baví, tak bych si určitě napřed zkusil propočítat náklady a čas, který stavbou strávíte. Můžu říct, že dva známí si domky stavěli a oba teď říkají, že jim to sežralo tolik času a peněz, že by už do toho nešli. Já koupil plastový zahradní domek ve vzhledu dřeva a jsem s ním maximálně spokojený. Navíc ušetřím spoustu času při následující údržbě, protože jej nemusím nijak lakovat, nebo ošetřovat.

my už hotový koupili. Ušetřený čas, ale zase kdo rád staví a je kutil tak věřím, že si s tím poradí levou zadní :)

. user avatar Jan

Po tom, co jsem si propočítal materiál a čas, který bych do stavby vložil jsem se rozhodl nechat to na firmě. Raději jsem se věnoval dětem a postavil jsem pískoviště. Mohu tedy doporučit https://www.deltasvratka.cz/ , kteří se celkově o stavbu postarali.

Naprosto souhlasím, domek nepotřebuje stav povolení do velikosti 27 m2. My máme domek od https://www.zahradavesele.cz , konrétně máme Bao Sam. 3 x 3 a spokojenost. https://www.zahradavesele.cz/Zahradni-domek-EKO-LINE-BAO-SAM-7-6-m2-d2294.htm

Ano, do určitých rozměrů nemusí být ani ohlašovací povinnost. Je však nutné dodržet pár zásad. Pro konzultaci zahradního domku doporučuji firmu www.zahradyzedreva.cz, kteří za sebou mají nespočet realizovaných dřevěných staveb jako jsou pergoly a altánky. Nám velmi pomohli a s jejich radami jsme docílili nejvhodnějšího řešení na zahradě.

Podívejte se například na tyto stránky: http://drevene-domky.cz/zahradni-domky/ je zde plno zajímavých pergol, zahradních domků a dřevostaveb. Nabídka zahradních domků je opravdu velká, na výběr máte nejen na internetu, ale také v každém hobby marketu. Nesmíte se však nechat touto velkou nabídkou zmást a pečlivě si ujasnit, k čemu ho budete chtít vlastně využívat. Zda jako úložný prostor, nebo pro osobní použití. Zde se domky liší pak například podle použitých dveří, zda jednotné nebo dvojité a také použití oken a s tím spojený i přístup světla dovnitř domku, či sklon střechy.

Dobrý den, poradíte mi jaká je lepší podlaha pro dřevěný zahradní domek o velikosti 190x190 cm, dřevěná nebo betonová? děkuji

prosim o informaci jestli potrebuji ohlaseni zahr,chatky 3x3

prosim o informaci jestli potrebuji ohlaseni zahr,chatky 3x3

První Předchozí 1 2 3 Poslední

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat