zahradní posezení

máte někdo tip na projektanta zahradního posezení, altánu či zakryté pergoly nejlépe z Vysočiny. Nebo jste se do toho pustili samy?

Odpovědi

Prosím o posouzení zda pergola, která byla postavená na ochranu proti počasí jako dřev. konstrukce o půdorysu 6x 5 m, bez základů a oplaštění pouze zakrytí je provedené jako záklop z prklen, se má posuzovat jako stavba podle zákona č. 183/2006 Sb. §103 odst. 1 písmeno a na ktetrou se nepožaduje ohlášení.

Pokud chcete do altánu, nebo do restaurace opravdu zajímavý nábytek, podívejte se na stránky www.SelskyNabytek.wbs.cz je tam mnoho modelů nábytku \\\"s duší \\\"!

Dobrý den
mám šikovného mamžela,udělá snad švechno,ale musí vědět co dělá.Chceme za garážema,kde je nyní složemo dřevo,hnůj,písek a další věci,vybudovat pěkné posezení s krbem,bazénem o pům.3,6m s části zapuštěném a pro syna malou skalkou s jezírkem.Jenže,problém je ,že nemám představivost,jak co kam umístit,aby to mělo efekt.Víme jak to má vypadat,ale nejhorší je všechno umístit na správné místo.Okolo plotu umístit thuje a mít prostor jak na bazén tak na údržbu plotu,sekání trávi,atd... Všechno co tam nyní máme,musíme premístit jinam.Prosím o radu .Předem děkuji.Petra

Letos jsem se do toho pustil sám. Ale je to běh na dlouhou trať. Zatím mám zbouranou starou a připravené podloží na zámkovku pod novou. 20m2 spolklo pro zajímavost: 40ks obrubníků (1/2m); 14 pytlů cementu; 1,5 kubíku písku; 3,5 kubíku hrubého štěrku; 7 patek na sloupy. Jsem po upěchování hrubého štěrku. S půjčovným za žábu jsem na 8.000,- (tedy stále bez zámkovky a jemného štěrku). Čisté práce cca 14 dní. Čisté, tzn. věnuji tomu volný čas už od dubna... Letos zvládnu jen tu zámkovku. Pergola příjde příští rok. Celkové náklady na zámkovku odjaduji na 17.000,- pergolu neodhaduji. Řídím se technickými listy, tak se za práci snad nebudu muset stydět. Takže pro nerozhoupané aby věděli co to může obnášet...

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat