JAK HNOJIT

Mám na zahrádce špatnou zem a chci ji hnojit. Mám možnost hnojit koňským hnojem, ale soused mi tvrdí, že koňský hnůj je špatný a že mi pak už nic neporoste.Mohl by mi někdo vysvětlit rozdíl mezi hnojem od koní a krav? A jestli je koňský hnůj vhodný pro mou zahrádku. Děkuji.

Odpovědi

Ak by mal niekto zaujem z okolia Nitry o cisty konsky trus bez primesov slamy alebo pilin, ozvite sa mi, balim ho do vriec za symbolicku cenu a odvoz.

Chci sázet nové ovocné stromky a mám k dispozici koňský slaměný hnůj? Je vhodné ho použít? Děkuji za rady.

Dobrý den,chtěl jsem se někoho zeptat,zda-li nám poradí,jestli lze hnojit zahradu kuřinci?A když ano,tak v jakém poměru.Děkujeme za odpověď

mám rozvezený końský hnůj po celé zahradě je nutné ho zaorat,nebo ho můžu nechat přes zimu volně ležet děkuji za radu mirka

Osobně mám s koňským hnojem jen super zkušenosti. Od té doby co odebírám čistý hnůj ( žádné piliny ani sláma )od známých, tak s ním hnojím, co se dá a úrodu mám, že mi všichni v okolí jen závidí. Výhodou čistého hnoje je, že nemusí být uleželý \"10let\", aby mi nic nespálil a přitom měl dost živin. Zároveň se nenadřu se zarýváním - v podstatě pokud je starý cca 2 měsíce, tak jej pouze rozprostřu cca v 3cm vrstvě na záhon a do měsíce sázím.Případně u stromů pouze vysypu kolem stromu pytel, esteticky upravím a nechám být. Loni se mi stalo, že jsem zapomněl pár plných pytlů a letos v těch pytlích byl čistý humus ! Prostě super :-) Pokud byste měl někdo zájem o fakt kvalitu, tak zkuste známému napsat na Rikacek@seznam.cz nebo zavolat na 607 536 733, třeba jim ještě nějaký hnůj zbyl. Pán je z Prahy

Podle mých informací byl vždycky koňský čistý hnůj velmi ceněný, žádaný a uznávaný jako dobré hnojivo. Rozhodně nesouhlasím s názorem, že po něm pak na zahradě nic neporoste - to je blbost! Samozřejmě je rozdíl mezi čistým hnojem a hnojem s příměsí pilin a slámy. Dodávám (zdarma) čistý koňský hnůj i 250km daleko, což poukazuje na to, že lidé mají z praxe ověřeno, že je to dobré hnojivo a stojí jim za to, nechat si ho dovézt :)

Lëpší je chlévská mrva :D

Chcete-li opravdu zlepšit kvalitu půdy, nedosáhnete toho hnojením. Hnůj působí krátkodobě přísunem živin. Trvalého zlepšení kvality půdy dosáhnete jenom kvalitním kompostováním.

Používal jsem různé druhy hnoje - nejlepšíí je ovčí a kozí - nepálí a obsahuje i spoustu živin z moči, protože hlavně ovce se chovají na hluboké podestýlce. Na druhé místo bych zařadil koňský hnůj - zahřívá a rozkládá se pomaleji než kravský - rostliny mají živiny dostupně celou vegetaci. Pak kravský - to je takový standard,. Nakonec hnůj od prasat - je mokrý a studený a rozkládá se špatně - ten je lépe zkompostovat. Samostaná kapitola je trus drůbeže - ten může rostliny i spálit.

konsky hnuj použij do pařeniště na saláty drží teplo kravský hnuj použij na zbytek zahrady na podzim mužeš zaorat cele kusy kravincu. Pak během rustu použivej tento hnuj odstátý ve vodě. Stačí jednou týdně hnojit.

První Předchozí 1 2 Poslední

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat