Zbavení se kuny (lasičky) ?

Prosím o radu ,jak se zbavit -vyhnat ,zatím z neobývané půdy Kunu (lasičku).Nechci ji trávit ,jen se jí zbavit .Zatím jsem nic nezkoušel.Děkuji .

Odpovědi

Osobně jsem taky pro odpuzovač - postříkat místa, kde se kuna vyskytuje anebo kde ji preventivně nechceme. Například tohle: http://gardencentre.cz/produkt/total-odpor-na-kuny-200-m-pachovy-odpuzovac/

. user avatar Jan

Kamarád měl kunu na půdě, kam se prohryzala přes fošnu (kdybych to neviděl, neuvěřím), likvidovala mu slepice. Nakladl tam pasti, do kterých se ji snažil nalákat - kuna byla zasídlená v takovém úzkém tunýlku mezi střechou a samotným prostorem půdy. Což se nakonec podařilo. Bylo jsem u jednoho "lovu" s vidlemi a můžu říct, kdy se kamarád snažil kunu nahnat k pasti, že nikdy víc nic podobného. A kunu v baráku nikomu taky ne.

Vyzkoušel bych nějaký odpuzovač, tady jsem něco našel https://www.nejlevnejsinaradi.com/ostatni-autochemie/biologicky-velmi-ucinny-odpuzovac-kun-visacka/ Zdraví MD

. user avatar Jan

mám řešení -kdo chce ať se ozve na email
Monika Bardová Rád by som sa opytal na tu ponukanu informaciu ako sa zbaviť kuny. E mail je milanva@azet.sk Za ochotu vopred dakujem.

Dobrý den, můžete mi prosím poslat značku el. spínače, který jste použil a funguje?? Popřípadě, kde jste ho sehnal. Děkuji Krognerová

Mam el. plasic spina se kdyz nejsem doma.Kuna mi lezla v izolaci za sadrosem.Skusil jsem vsechno co lidi pisou....... nic nepomohlo.Plasic jsem koupil a kuna je pryc. Jestli chcete napiste poslu znacku plasice.

Zde http://homezin.cz/media/jak-se-zbavit-kuny jsem dočetl, že nemají rádi vůni nafty a naftalenu. Má s tím někdo zkušenosti?

Sklopec ani zábrany či jiná opatření proti vniku na půdu nefungují - kuna je abnormálně chytrá tudy cesta nevede. Existují jen dočasná řešení, která ji dlouhodobě odradí. Jediná šance je napadnout její abnormálně vyvinutý čich. Poprvé jsem vyzkoušel pepř,vzal jsem pytlík mletého pepře a celou půdu popepřil,kolem 4hod. ráno pčíkot jako prase, dobře 2 měsíce se mrcha neukázala,další skvělý nápad byla nafta ten smrad je pro ni nesnesitelný,doporučuji nějaké misky s hadrou uvnitř a zalít naftou,než vyschne trvá to dlouho obzláště v zimě,kdy teplota padá. od té doby ja klid. Přeji všech úspěšný boj.

Jsi v haji jako ja

každopádně kombinujte různé metody, v prvé řadě tam dejte výkonný odpuzovač kun a není špatné dát na půdu i nějakou lampičku, která se bude intervalově spínat (na to stačí mechanické spínací hodiny do zásuvky za cca 60Kč). Někdo tu psal ohledně posypání podlahy půdy vápnem, což je taky dobré. jinak ten odpuzovač nestačí nějaké placebo za stovku ale kupte "normální" odpuzovač kun, já používám např. Deramax-Profi. A důkladně zkontrolovat všechny možné vlezy a škvíry, kudy se kuna může na půdu dostat!

První Předchozí 1 2 3 4 Poslední

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat