montáž odsavače par

potřebuji namontovat nad sporák odsavač par. Musím jej vyvéct přes zeď ven na severní stěnu a mám obavy, aby nebyl v zimě otvorem pro odsavač, který bude 100mm ochlazován byt. Dále mne zajímá, jestli má být odtah v rovině a nebo zda má mít spád ven a nebo dovnitř bytu. Jedná se mi o kondenzaci páry, aby případě netekl kondenzát po fasádě domu.

Odpovědi

Je možné nmontovat klasický odsavač par (jaký bývá v panelových kuchyních) přímo na zeď a nikoliv pod skříňku kuchyně? Děkuji. M.B.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat ohledně digestoře, mám zpětnou klapku u digestoře ještě před harmonikovou trubkou, prostor skrz zeď je 52 cm a na konci na fasádě je jen mřížka. V zimě digestoří táhne studený vzduch a digestoř se i při nejvyšším stupni výkonu strašně rosí a kapky vody mi padají zpět na varnou desku. Myslíte si, že je problém právě v tom, že mi chybí na fasádě ta zpětná klapka? Jestli ano, jakou bych si měla koupit, děkuji. Rašíková

Prosím, poraďte, jak vyvést odtah digestoře z podkroví střechou ven. Kde koupit a jakou koupit trubku a zakončení na střechu? Musí být udělaný z trubky ohnutím sifon kvůli kondenzátu? Předpokládám, že jednou taškou by byl konec vyveden. Děkuji za rady.

Již dva roky máme vyveden odtah par z boku na severní stěnu.Páry nekondenzují,ani se v okolí nedělá plíseň.Odtahové potrubí by mělo být zahnuté co nejméně,žádný pravý úhel.

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat