Renovace parket - prosba o zkušenosti

Ahoj všem, ráda bych Vás poprosila o zkušenosti s renovací parket. Parkety vržou, jeden podlahář doporučil zbrousit a napustit speciálním olejem AURO, který prý spolehlivě odstraní vrzání. Druhý podlahář doporučil vytrhat a položit něco nového, že to prý vrzat nepřestane, pokdu se to nepřeskládá a neudělá celé znovu. Máte někdo zkušenost s AUREM nebo prostě s laky, že by to přestalo vrzat? Moc díky za názory a rady!

Odpovědi

Dobrý den, plánujeme nahradit parkety dřevěnou podlahou. Nelíbí se nám vrzání a neustálá nutnost údržby. Chci se zeptat, zdali když si koupíme to nejlevnější co najdete (vybíráme zde http://www.levnedrevenepodlahy.cz/) tak si polepšíme oproti starým parketám? Díky

Dobrý den, mohl by jste mi prosím zaslat kontakt na firmu, která vám renovovala parkety, jak zmiňujete v příspěvku? předem moc děkuji.

Zdravím, já je opatrně vytáhl a každou očistil. Pak jsem položil na zem dřevotřískové desky a přilepil na ně parkety kaučukovým lepidlem. Nakonec jsem pozval firmu, která mi je do hladka zbrousila a nalakovala. Chodím po nich už čtvrtý rok a nevrže ani jedna. Je to sice pracné ale parkety mají za sebou 100 let a teď tu zase 100 let zůstanou (doufám). Péra a drážky byly poškozené, ale na rovném podkladě to nehraje velkou roli a pak, dal jsem je okolo místnosti, kde stojí nábytek a tak se po nich moc nechodí. Je to příjemnější než lamino a má to lepší izolační vlastnosti (zvukové i tepelné).

Dobrý den, mám jeden dotaz - koupili jsme byt z 60.let a nechali v pokojich zbrousit parketya v druhem pokoji byly na zemi takove kostky, jako v zamku. Pokoj s parketami je OK, ael v tom druhem, kde musela byt zbousena silna vrstva stareho laku je nepretrzity zapach. Pokoj je jiz zbrouseny 3 meisce. Obavam se , zda nevychazi zapach z asfaltu pod deskami, nevim, co s tim delat. Nevi nekdo nejakou radu? Myslim si, ze muze zapach prosakovat snad i skrz ty kostky, jelikoz museli byt zbrouseny skoro na 2 mm.
Dekuji

Dobry den, rad bych se zeptal, co se doporucuje se staryma parketama, ktere bych vyhodnotil jako k renovaci neprijatelne. Chtel bych alespon cenove dostupne plovouci podlahy, a nevim co s temi puvodnimi podlahami. Nekdo je normalne necha, nekdo je odstrani. Rad bych v podleze vedl i rozvody elektriny. Samozrejme jde o to co vyjde lepe casove, financne.Bojim se aby ta puvodni podlaha jeste nejak nepracovala, nekroutilo se mi to pod nohama, nevtzalo, nebo nejake jine neprijemnosti. Diky za reakci, jarda ( absolutni neKUTIL.))

Dobrý den,bydlíme v pronajatém přízemním bytě,na podlaze jsou položené parkety,ale přes ně proniká do místnosti ze sklepa studený vzduch.Koupil jsem koberec a položil jej na parkety,to však taky nepomohlo.Přemýšlel jsem,že bych ještě mezi koberec a parkety přidal mirelon.Je to dobrý nápad?Děkuji za pomoc...Láďa
PS:Do nové podlahy investovat nechci

Předpokládám, že tyto WEBové stránky čtou mnohem zdatnější a informovanější než jsem já.
Potřeboval bych starší stavební buňku na příležitostné přespání a k postavení na oploceném pozemku.
Pokud bych ji někde na jih od prahy sehnal, tak bych ji potřeboval přivést a složit z vozidla. Jsem pezista a času mám dost. Mohl bych ji pomalu i sám opravit.
Kdyby nekdo o něčem takovém věděl dovedl bych to ocenit.

Milý kutile Pepo, možná že mi pomůžeš, a nebo aspoň obecnou radou posloužíš.

Díky předem ........jirka

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat