Lamino.PVC???

Dobrý den, prosím o radu.Chystáme se na renovaci podlahy v kuchyni, kde základ je tvoren starou dlazbou na kterou bylo položeno lino. Rád bych do nové kuchyně použil vysoce odolný materiál,ale ne dlažbu ani plovoucí podlahu.Mám zájem o lino,PVC nebo lamino.Poradí mi někdo co je nejlepší.Děkuji

Odpovědi

Nejlepší by jste měl vinylovou podlahu. Pokládá se to v podstatě jako plovoucí podlaha, povrchy jsou ve všech možných provedeních a dostanete na ně doživotní záruku (30 let). Nikdy s tím nebudete mít problém. PVC také není špatné, ale záleží na tom jaké, musel by jste si koupit se zátěží do veřejných budov, aby víc vydrželo, bytové jsou poměrně měkké , hezky se po nich chodí, ale trvanlivost u těch měkčených není taková. Rozdíly vám podrobně vysvětlí každá podlahářská firma, tady není prostor. Plovoucí podlaha by musela být z těch kvalitnějších (okolo 800 Kč/m2) ale stejně by byla choulostivá na vodu i nárazy. K ostatním odpovědím, nejde o to aby nestudilo, ale aby byla podlaha kvalitní a bezúdržbová. S pozdravem bytový architekt.

Jen ne pro boha lino, já si s ním už zažila takové šílenosti. Rozhodně vydrží a i finančně v rámci akce vyjde dlažba. Investice bude ve finále o dost nižší a prostě dlažba je dlažba. Pokud by jste potřebovali někoho, kdo by Vám to položil, případně i ohledně dlažby, zkuste si to poptat tady: http://www.aaapoptavka.cz/poptavky/26-stavebni-material.html já tam poptávám, vše co se týče domu. Momentálně jsem tam řešila dlažbu na balkon, neboť jsem byla donucena udělat izolace a drenáž a musela jít podlaha dolů a mohu říci, že perfekt. nicméně je důležití, nechat si pár kousků do zálohy pokud by se cokoliv stalo.

Přidání Vaší odpověďi k tématu

Nejste přihlášeni

Pro přidání odpovědi na dané téma je potřeba se přihlásit. Pokud nemáte účet bude potřeba se registrovat.
Přihlásit se a přidat odpověď
nebo
Zaregistrovat