
Internetový hobby receptář
reklama
Také máte rádi lahodný čaj? V nadcházejícím podzimním období vám také určitě přijde vhod - pro chvíli relaxu, lepší náladu a pro zahřátí. Příprava metodou kung fu se používá u kvalitních vícenálevových zelených a polofermentovaných čajů – oolongů.
Kromě u nás asi nejpoužívanějšího sáčku hozeného do hrnku s horkou vodou si můžete připravit čaj tak jako v čajovně. Čajové lístky zakoupíte ve specializované prodejně čajů nebo v obchodě s čaji, kávou a kořením či v přímo v čajovně. Pak už si jen přečtěte náš návod, pozvěte přátele na kus řeči nad kouřícím šálkem, přivoňte si a… dobrou chuť.
Vyhřejeme konvičku horkou vodou.
Nasypeme čaj (asi 5 g) a ihned přiklopíme víčko (aby neunikla vůně).
Zalijeme vodou o teplotě 95 °C u oolongů, 80– 85 °C u zelených čínských čajů, 65–75 °C u zelených japonských čajů (uvedené teploty jsou pouze orientační, záleží na typu a kvalitě čaje).
Necháme luhovat asi 20 sekund až 1 minutu.
Poté čaj slijeme do šálků.
Při přípravě dalších nálevů zvyšujeme teplotu vody a prodlužujeme délku luhování.
Nejen Vánoce jsou příležitostí pro chutné pohoštění rodiny, přátel a návštěv. Vzápětí přijde Silvestr, pak Nový rok, babiččiny narozeniny atd. Tak co ...
Na naší cestě při hledání úložných prostor v bytě nesmíme vynechat kuchyni. Obvykle ji pojímáme jako centrum rodinného života a přímo navazuje na obyt ...
Pokud už se nám omrzel vzhled naší staré kuchyně a nemáme peněz nazbyt, nemusíme věšet hlavu. Renovaci kuchyně zvládneme i jako amatéři a s docela níz ...