Právě soutěžíme o:
Načítám ...
Žádné výsledky
Hledaný výraz: koupel
Nalezené články:
Přihlášení  |  Registrace Český kutil do mailu
reklama

Tip na kuchařku a knihu o léčivých účincích cibule

Tip na kuchařku a knihu o léčivých účincích cibule
Také máte problémy s tím, co každý den uvařit? Rodina vám na dotaz odpoví já nevím? Pak zkuste vybrat některý z receptů z kuchyřky Nejlepší recepty. A po dobrém obědě můžete zalistovat v knize Vinařská odyssea či Cibule jako lék a dozvědět spoustu zajímavostí, které jste vůbec nevěděli.
reklama

Nejlepší recepty z české kuchyně od A do Z

Jaroslav Vašák sestavil abecedu české kuchyně a vybral do ní 3333 receptů, které jsou určené všem generacím. Najdete zde pokrmy pro všední den i pro svátek, pro začátečníky i pokročilé, inspirace pro vaření, pečení, dušení, grilování stejně jako nekonečně lákavý výběr sladkostí a pikantních lahůdek. Kniha obsahuje recepty na pokrmy současné moderní gastronomie i na tradiční jídla našich babiček.

Cibule jako lék

Moderní medicína to jen potvrzuje. Na rozdíl od výrobků farmaceutického průmyslu cibule často pomáhá i tam, kde léky nezaberou nebo působí za cenu nežádoucích vedlejších účinků. Cibule celkově posiluje organismus, užívá se při suchém kašli, chorobách dýchacích cest a infekcích, zánětu mandlí a hrtanu. Cibule hubí bakterie, snižuje hladinu krevního cukru a krevní tlak, zrychluje pohyb střev, pomáhá proti revmatismu, odstraňuje otoky, urychluje trávení. Cibule je opravdový všelék. Pojednání o cibuli doplňuje množství receptů.

Vinařská odyssea aneb Cesta za vínem

Kdo zná režiséra Zdeňka Trošku trochu blíž, tak ví, že je abstinent a z nápojů upřednostňuje rajčatovou šťávu. O to pozoruhodnější byl nápad tvůrců televizního seriálu o českém a moravském víně nabídnout mu roli průvodce. Zdeňka to překvapilo také, ale jelikož je odvážný a zvídavý, hozenou rukavici zvedl. A tak se společně se zkušeným vinařem Miroslavem Kovácsem vydal na pouť, při které se postupně seznámil s celou vinařskou abecedou. Poznal vinice, vinařské oblasti na Moravě a v Čechách, jednotlivé odrůdy vinné révy, procesy výroby bílého, červeného, růžového i šumivého vína...

Tyto a další knihy naleznete na www.levneknihy.cz.

Autor: Levné knihy (text a foto), Fagor (foto)

Související články

Ovoce a zelenina-základ naší výživy 4  fotek

Ovoce a zelenina-základ naší výživy

Léto máme za dveřmi, to je ideální doba zpestřit si jídelníček vlastnoručně vypěstovanými potravinami. Pěstování ovoce a zeleniny je skvělý program ja ...


reklama
reklama

reklama
reklama
reklama

Kontakty | e-mail: redakce@ceskykutil.cz

© 2007 - 2021 Český kutil.cz, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena. ISSN 1802-4270.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Český kutil, s.r.o. zakázáno.



© 2007 - 2021 Český kutil.cz, s.r.o. Všechna práva vyhrazena, ISSN 1802-4270. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Český kutil, s.r.o. zakázáno.
×